laser hair removal

Метод по лазерна епилация – безопасна, безболезнена, ефективна

Въпросът за ефективното, дълготрайно и безболезнено обезкосмяване на тялото е на дневен ред от десетилетия и вълнува все повече настоящи мъже и жени. За първи път за щастие въпросът намира правилния си отговор и той се казва епилация с лазер.

Цялата процедура по лазерна епилация представлява обработване на космените фоликули с подкрепата на внимателно насочени импулси с лазер. Безсъмнено това оказва влияние на израстването на косъма и съответно гарантира значително по-солидни постижения от всички останали начини по отстраняване на космите, предлагани до сега.

За точно какъв вид окосмяване и кожа е удачно обработването епилацията с лазер?

Бързата версия е – обработването е подходящо за всеки вид кожа и окосмяване. Актуалните лазерни системи работят с разнообразни видове и дължини на импулси с лазер. Точно това осигурява напълно ефективно и безопасно въздействие, както върху тънките и светли косъмчета, характерни за белите видове кожа, така и на тъмните косъмчета, имащи мъжете и жените с тъмен фототип. Нормално метода по епилация с лазер се извършва от професионалисти в областта, и в началото уточняват вида на кожата и окосмяването, и съответно оценяват какъв вид импулс с лазер би действал най-точно в индивидуалния случай. На лице са също така и съвременни типове уреди, съвместявайки в себе си различните шаблони за епилация с лазер, като по този начин достигат максималните потенциални резултати за постоянно отстраняване на космите.

Кои точно части на тялото биха могли да са третирани с епилация с лазер?

Процедурата по лазерна епилация е приложима в/у абсолютно всяка една зона на тялото ни, в това число и най-нежните например гърди, лице, триъгълник и предмишници. Както споменахме, резултатността на цялата процедура не се влияе от вида на окосмяването. Това е в сила и за нейната безопасност – тя е гарантирана и пълна, без значение от разположението на окосмеността.

Относително колко операции с епилация с лазер трябват за постигане на постоянно премахване на космите?

Скоростта, за която ще се постигне желания резултат, е много индивидуална и много зависи от фактори като пример вид на кожата, хормонален фон на човека и растежна фаза на косъмчето по време на процедурата. Най-често при много пациенти броя операции с епилация с лазер достига търсен резултат между шестата и 8-мата процедура.

Мъчителна ли е процедурата?

Актуалните технологии с лазер са направени така, за да осигурят максимален комфорт за пациента по време на лазерна епилация. Усета, което бихте преживели по време на цялата процедура, би могло да бъде обяснено като леко пощипване, но по никакъв начин не можем да говорим за болка и неудобство. Накрайниците, с които се извършва работа, крият определени приспособления за изстудяване, което прави подлагането на епилация с лазер безопасно и безболезнено, а частичното обезболяване – изцяло ненужно.

Намерете още детайли: дерматолог

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *